Başlık

İçerik

    Hakkımızda

    Türkiye’nin test ve belgelendirme hizmetleri alanında hizmet veren ilk özel laboratuvardir . 1998 yılında, TESID (Türk Elektronik Sanayiciler Dernegi) öncülüğünde, ESİM (Elektronik Sanayi Ihtisas Merkezi) Vakfı, TTGV (Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı), KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı), EMSAD (Elektromekanik Sanayiciler Derneği) ve DEKRA Certification BV (KEMA Quality BV) ortaklığı ile kurulmuştur.
    Devamını Gör

    HABER VE DUYURULAR

    11. Teknoloji Ödülü Başvuru Süreci Başladı

    1998’den bu yana TÜBİTAK, TTGV ve TÜSİAD işbirliğiyle ülkemizde yenilikçi bir ürünün, bir üretim sürecinin, yeni bir teknik veya teknolojinin geliştirilmesi çabalarını desteklemek, yenilikçi ürün, süreç ve teknoloji geliştirmenin, rekabetçi...

    Devamının gör

    KalDer “CE İşaretlemesi ve AB Direktifleri Eğitim Akademisi

    EAB komisyonu Türkiye Delegasyonu’nun desteğinde bir AB projesince sürdürülen “CE İşaretlemesi ve AB Direktifleri Eğitim Akademisi ” artık Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından yürütülecek.

    Devamının gör

    C SINIFI BALASTLARIN KULLANIMI YASAKLANDI!

    Türkiye’de yürürlükte olan, 2000/55/AT sayılı Floresan Aydınlatma Balastlarının Enerji Verimliliği ile ilgili yönetmeliğe göre C sınıfı balastların 15 Temmuz 2006 tarihinden itibaren kullanımı yasaklandı. Bu yönetmeliğin amacı, floresan aydınlatma sistemlerinde enerji tasarrufu sağlamak ve çevre korumasına katkıda bulunmaktır. Celma sınıflandırmasına göre, armatürlerin ve balastların enerji verimliliklerini EEI (Energy Effieciency Index) = A1, A2, A3, B1, B2, C, D olarak sınıflandırılır. D= Yüksek kayıplı manyetik balastlar C= Standart manyetik balastlar B2= Yüksek verimli manyetik balastlar B1= Çok yüksek verimli manyetik balastlar A3= Elektronik balastlar A2= Yüksek verimli elektronik balastlar A1= Işığı ayarlanabilen (dim edilebilen) elektronik balastlar D sınıfı balastlar 15 Ocak 2005 tarihinde yasaklanmıştı. B ve A sınıfı balastlara yasaklama öngörülmemiştir. C ve D sınıfı balastlara, bu yönetmeliğe uygun olmadığı için, CE işareti basılamaz. Armatüre CE işareti basılabilmesi için, içinde kullanılan balastın B veya A sınıfı olması gerekmektedir. Avrupa Birliği’ nde benzer yönetmelik yasakları öncelerden başlamış olup, C ve D sınıfı balastların kullanımı yasaklanmıştır.

    Devamının gör

    IP testlerini Esim’de yaptırabileceğinizi biliyor musunuz?

    ROHS’dan Haberiniz var mı? 01/02/2006 tarihinden itibaren ROHS DİREKTİFİ (2002/95/EC) (Restriction of Hazardous Substances) Tehlikeli maddelerin kısıtlanması direktifi yürürlüğe girmiştir. Direktifin amacı elektrikli ve elektronik ekipmanlarda kullanılan 6 maddenin kullanımını kısıtlamaktır. Yasaklanmış olan bu maddeler şunlardır: Cd Cadmium Hg Cıva Cr (VI) Hexavalent Chromium PBB Polybrominated Biphenl PBDE Polybrominated Diphenly Ether Pb Kurşun Bu direktif ile Avrupa Birliğine ihracat yapan firmaların üretimlerinin ROHS uyumlu olması gerekmektedir. ROHS kapsamında etkilenen ürünler şunlardır: Ev elektroniği IT ve haberleşme cihazları Tüketici elektroniği Aydınlanma ürünleri Elektrik ve elektronik aletler (Sabit ve büyük endüstriyel cihazlar hariç) Oyuncaklar,eğlence ve spor için üretilen ürünler Otomatik atık cihazları 

    Devamının gör

    REFERANSLAR

    Üretim sürecinin iyilestirilmesi ve ürünlerinizin kalitesinin arttırılması ve kullanıcıya yönelik risklerin ortadan kaldırılması,için bizi seçen müşterilerimiz.

    Tüm referanslar